woensdag 8 oktober 2014

hart van koffiebonen

"hart van de koffie"

We hebben nodig:
• oasis (steekschuim)
• lijmpistool
• zand
• koffiebonen
• lint
1 Snij met een mes en plak van de bloemen oase.
2 Daaruit snij je het hart - het meest romantische symbool van de liefde.
3 Wanneer het hart klaar is voorzichtig bedekken met warme lijm. Verdeel de lijm, zodat het gehele oppervlak gelijkmatig  is bedekt.
4 Bestooi met decoratief zand en druk hierin de koffiebonen dicht naast elkaar.
5 Als laatste een mooi gekleurd lint bevestigen.
6 Het hart is nu klaar om aan een dierbare te geven!
 


maandag 6 oktober 2014

krans van juteband

gemakkelijke krans van juteband




Deze prachtig jute krans kun je in
slechts 15 minuten maken.

Nodig: draadkrans, rol juteband, schaar en een paar zijden bloemen en bladeren.


Je bindt eenvoudig een knoop rond de draad krans met een het uiteinde van de jute. Duw vervolgens de jute tussen de secties van de krans door en vorm een lus, leg deze lus zijwaarts. (dit helpt bij het bedekken van de draden van de krans).

Ga verder met het maken van lussen, maar zorg ervoor dat de volgende lus in de draad opening naast degene komt die je net deed om de vorige lus op zijn plaats te houden.

Blijf rondom  in de krans lussen maken tot deze zo vol is als je wilt. Knip vervolgens de jute af. Verstop het uiteinde gewoon in de gemaakte lussen.

Bevestig de bloemen en bladeren tenslotte met een lijmpistool ter versiering. Je kan natuurlijk ook  andere ornamentjes toevoegen...

Bron http://www.craftaholicsanonymous.net/?s=burlap

 

zondag 5 oktober 2014

stroopwafeltaart

heerlijke stroopwafeltaart

  • Voor de bodem 4-5 stroopwafels  
  • 4 eetlepels karamelsaus
  • 250 ml opgeklopte slagroom
  • 150 gram monchou
  • 1-2 zakjes vanillesuiker
  • 3-4 stroopwafels voor de topping

  • Begin met het maken van de bodem. Verkruimel daarvoor 4 tot 5 stroopwafels. Je kan dit doen met een keukenmachine of je kan het ook doen door met een deegroller erop te slaan. Als de stroopwafels verkruimelt zijn doe je deze in een bakje en voeg je de karamelsaus toe.

    Roer het door elkaar en doe dit in de springvorm. Het is het handigst als je wat bakpapier in de springvorm legt omdat de koekkruimels aan de bodem kunnen gaan plakken. Druk de koekkruimels aan met een vork.

    Daarna kan je beginnen met het mengen van de slagroom en de monchou. Je kan ook verse slagroom gebruiken in plaats van opgeklopte slagroom. Dan klop je de slagroom op met 2 zakjes klopfix. Als je de monchou met de slagroom hebt gemengd voeg je ook de vanillesuiker toe. Schep het monchou-slagroom mengsel over de stroopwafelbodem en strijk het geheel mooi glad. Verkruimel daarna nog 3 tot 4 stroopwafels. Als je deze hebt verkruimelt, strooi je deze over de taart.

    Eventueel kan je er nog wat karamelsaus overheen strooien. De taart kan nu voor minimaal 1 uur de koelkast in.

    Bron: Lekker en simpel.