zaterdag 28 december 2013
ballerina pop maken
Hoe je deze ballerina pop zelf kan maken:
Stap voor stap instructies, aan de hand
van duidelijke foto,s vindt je op de link
onderaan de pagina...
vrijdag 27 december 2013
knuffel beertje van sok
Hoe je een leuk knuffel beertje kan maken
van een sok.
http://www.howtoinstructions.org/how-to-make-sock-doll-winnies-diy-tutorial-instructions/
van een sok.
http://www.howtoinstructions.org/how-to-make-sock-doll-winnies-diy-tutorial-instructions/
pizza rolletjes.
Voor de pizza rolletjes heb je nodig:
1 pak met vers pizzadeeg...
2 teentjes knoflook
50 gram geraspte kaas
halve ui
1 bolletje mozzarella
Als laatste nog wat geraspte kaas er overheen en je kunt het pizzadeeg oprollen. Vet een muffinvorm in met wat boter of olie en snijd de deegrol in plakjes van circa 2 cm dik.
Leg de rolletjes in de muffinvorm en zet de kaas-ui-knoflookrolletjes voor circa 15 minuten in de oven totdat ze een beetje bruin zijn geworden.
1 pak met vers pizzadeeg...
2 teentjes knoflook
50 gram geraspte kaas
halve ui
1 bolletje mozzarella
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor volgens de bereidingswijze op het pakje met het pizzadeeg. Rol het pizzadeeg uit op een snijplank. Maak de teentjes knoflook schoon en rasp de teentjes knoflook of gebruik een knoflookpers. Verdeel de knoflook over het pizzadeeg. Snijd een ui in halve ringen en de mozzarella in plakjes. Verdeel de ui en de mozzarella over het pizzadeeg.Als laatste nog wat geraspte kaas er overheen en je kunt het pizzadeeg oprollen. Vet een muffinvorm in met wat boter of olie en snijd de deegrol in plakjes van circa 2 cm dik.
Leg de rolletjes in de muffinvorm en zet de kaas-ui-knoflookrolletjes voor circa 15 minuten in de oven totdat ze een beetje bruin zijn geworden.
dinsdag 24 december 2013
kerst ornament.
Kerst ornament van oude CD's
De lichtjes weerkaatsen en fonkelen in deze "sneeuwvlok" gemaakt van twee oude CD'sMet een beetje hulp van een ouder is dit een geweldig project om te knutselen met kid's!
De werkwijze vindt je op:
http://www.makeiteasycrafts.com/2012/10/recycled-cd-snowflake-ornament.html
fotolijst van oude CD's
Maak zelf een unieke fotolijst
We hebben allemaal nog wel oude CD's die rondslingeren. Ze kunnen een tweede leven krijgen en zijn uitstekend geschikt voor dit ambachtelijke werkje. Ze zijn gratis en flitsend en je kunt er de mooiste dingen mee maken. De mogelijkheden zijn talloos. Bijvoorbeeld deze unieke fotolijst of spiegel.Gooi ze dus nog niet weg!
Voor de volledige werkwijze zie:
http://www.makeiteasycrafts.com/2012/04/recycled-cd-mosaic-photo-frame.html
ijsbombe
Ijsbombe (feestelijk met bv. spetterkaarsjes)
Ingrediënten:
Kant en klare cakecirca ½ liter vanille ijs
eventueel 2 eetlepels rum (met wat water verdunnen)
6 eiwitten
100 g fijne suiker
huishoudfolie
Bereiding:
Snijd de cake in plakken van ca. 1 cm dik en besprenkel ze eventueel met de verdunde rum. Doe huishoudfolie in een ronde kom van circa 20 cm doorsnee en schik de plakken cake om en om met een laagje ijs tot het op is.Zet de bombe afgedekt minimaal 1 uur terug in de vriezer.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Klop de eiwitten bijna stijf en voeg geleidelijk en al kloppend de suiker toe. Klop totdat het eiwit gaat pieken
Haal de ijsbombe uit de vriezer en stort deze op een mooi bord. Haal de folie er voorzichtig af en schep het eiwit met een lepel er slordig omheen. De hele bombe moet bedekt zijn met eiwit.
Zet de ijsbombe in de oven net onder de grill en laat het eiwit in ca. 3 minuten lichtbruin kleuren.
Serveer de ijsbombe eventueel met spetterkaarsjes en snijd er punten van aan tafel.
Van tevoren: maak de bombe zonder het eiwit en zet hem tot gebruik in de vriezer.
p.s. Je kunt het schuim ook lichtbruin kleuren met een brulee brander.
maandag 23 december 2013
kip uit de oven
Zoetige, gekaramelliseerde kip uit de oven
Ingrediënten voor 4 personen
DE MARINADE:
60 ml olijfolie
60 ml worcestershiresaus
2 el tomatenketchup
2 el ketjap manis
2 el balsamico-azijn
1 tl chilivlokken (of gemalen uit een molentje)
2 el donkerbruine basterdsuiker
2 tl tijm
EN VERDER:
4 kippebouten
4 grote rode uien (in partjes)
1/2 bakje tros-kerstomaatjes
Verwarm de oven voor op 200grC.
Meng alle ingredienten van de marinade goed door elkaar en laat de kippenbouten hier een half uur in marineren (langer mag ook natuurlijk!).
Bereidingswijze
Schep de kip met de marinade en de uien in de ovenschaal of braadslede en zet deze 40 minuten in het midden van de oven.
Voeg dan de tomaatjes toe en laat het geheel nog minimaal een kwartiertje in de oven staan tot de kip in ieder geval helemaal gaar is en de tomaatjes lekker zacht.
Haal de schaal of braadslede uit de oven en serveer lekker direct op tafel.
Lekker met (gepofte) aardappels, of puree.
vogeltaart maken
Vogeltaarten zijn taarten gemaakt van frituurvet vermengd met vogelzaad.
Benodigdheden:• Ongebruikt frituurvet
• Een bakvorm, bijvoorbeeld tulband
of allerlei plastic wegwerpbakjes.
• Vogelzaad
• Een pan om het vet te smelten
Werkwijze:
Smelt het frituurvet in een pannetje. Na het smelten kun je ervoor kiezen om de zaden door het gesmolten frituurvet te roeren of het frituurvet in laagjes aan te brengen in de bakvorm. Wanneer je het frituurvet aanbrengt in laagjes laat je steeds een beetje vet stollen. Strooi je zaden op het frituurvet en giet je weer wat frituurvet in de vorm etc.zondag 22 december 2013
zalmrolletje met asperge
Een heerlijk voorgerechtje:
gerookte zalmrolletje met asperge en boursin
Ingrediënten voor 1 persoon:
1 plakje gerookte zalm,
1 groene gekookte asperge,
boursin.
Verse bieslook,
mayonaise en
een schijfje citroen om te garneren.
Bereidingswijze:
Smeer het plakje gerookte zalm in met boursin en rol er de helft van de groene asperge in. Garneren met de andere helft van de asperge, wat mayonaise, schijfje citroen en een paar snippertjes bieslook.
Abonneren op:
Posts (Atom)