vrijdag 15 november 2013

mini-quiche

Je hebt nodig: pakje bladerdeeg (vierkantjes), 2 uien 2 appels, 1/2 tl kerriepoeder, olie, 1,5 dl melk, 30 gr geraspte kaas 4 el slagroom, mini-quichebakvorm voor ca 24 stuks.

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de vorm in. Leg het deeg op de snijplank en snijd de plakjes in vieren. Druk de deegvierkantjes in de vormpjes en prik gaatjes in het deeg met een vork.
Schil de appels en snijd in heel kleine stukjes of rasp ze. Snij de uien in kleine stukjes en bak ze in de koekepan met weinig olie. Voeg de appels toe en bak de kerriepoeder ook even mee. Schep 1 eetlepel van het mengsel in elk vormpje. Meng de melk, eieren en room en breng op smaak met iets zout en peper. Giet het melkmengsel over het ui/appelmengsel in de vormpjes en bestrooi met kaas.
Bak de quiches 20 minuten in de voorverwarmde oven van 200°c.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten