Uiensoep komt uit verschillende landen. Maar de meest bekende uiensoep is toch wel de Franse uiensoep!
Ingrediënten
5 grote uien1 teentje knoflook
1 eetlepel bloem
40 gr boter
1,3 l runder bouillon (vega versie kan ook)
100 gr geraspte kaas
paar plakken stokbrood
soja saus naar smaak
Bereidingswijze
- Hak de knoflook fijn en fruit deze met de in halve ringen gesneden uien aan in de roomboter.- Als deze mooi goud bruin worden de bloem toevoegen en mee laten kleuren.
- Voeg dan de kokende runderbouillon toe en laat de soep op een laag vuur 15 minuten pruttelen.
- Breng op smaak met een beetje sojasaus en veel zwarte peper.
- Schep de soep in ovenvaste soepkommen en leg op elke soep twee plakjes geroosterd stokbrood.
- Strooi daar kaas op en zet de kommen in een oven met boven grill tot de kaas mooi bruin en gesmolten is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten